Hjulstilling til fast pris

Oppgi registreringsnummer og kilometerstand. Sammenlign verksteder og bestill hjulstilling online til fast pris.

Hva er en hjulstilling?

En hjulstilling er en avansert oppmåling av din bils hjulgeometri. Denne måles i tre ulike verdier, vinkelen inn eller ut fra hjulakselen, vinkelen mellom øvre spindelledd og nedre spindelledd samt vinkelen inn/ut på det svingende hjulet sett ovenfra. Dette er en verden som måles i grader. Gjennom en hjulstilling ser ditt bilverksted til at disse verdiene er korrekte for akkurat din bilmodell. Om hjulene ikke har rett vinkel mot veien kan du få dårligere veigrep samt unormal slitasje på dine dekk. Tjenesten inkluderer kontroll av alle fire hjul.

Når bør en hjulstilling gjøres?

Du bør kontrollere din hjulinnstilling om din bil drar litt til høyre eller venstre ved kjøring, eller om du har vært uheldig og kjørt ned i et hull eller en asfaltkant. Kanskje kommer ikke rattet tilbake i riktig posisjon etter en sving, eller at du opplever at rattet ikke er i riktig retning når du kjører rett frem. I blant skyldes ubalanse ved kjøring at det är på tide å skifte bremseskiver eller bremseklosser. Hjulstilling bør også gjøres etter reparasjon eller skifte av for eksempel støtdempere, bussinger eller styreledd.

Hva koster en hjulstilling?

Prisen for en stilling av hjulene varierer. Det kreves ikke unikt utstyr avhengig av hvilken bil du har eller hvor store dekk eller felger du kjører på. Gå videre under for å se pris hos verksteder i ditt nærområde. Defekte aksler eller andre eventuelle reparasjonsbehov som oppdages under din service inngår ikke i oppgitt pris. Dette får du et kostnadsoverslag på fra din bil- eller dekkverksted.

Hjulstilling omfatter følgende tjenester og komponenter:
  • Eksakt elektronisk oppmåling av 4 hjul
  • Kontroll av dekkprofiler
  • Kontroll og optimering av dekkenes lufttrykk
  • Kontroll av hjullager og styring
  • Innstilling av korrekt geometrisk data ut fra bilprodusentenes spesifikasjoner.

Drar bilen din til den ene siden? Slites dekkene ujevnt? Da trenger du nok en hjulstilling.

Fordelene er mange med korrekt innstilte dekk. Du minimerer dekkslitasje og maksimerer kjørekomforten. Du forlenger da dekkenes levetid og drivstofforbruket ditt reduseres.

Våre partnere

Anmeld deg til våre nyhetsbrev, og få informasjon om tilbud fra Lasingoo.