Dekkskift til fast pris

Oppgi registreringsnummer og kilometerstand. Sammenlign verksteder og bestill dekkskift online til fast pris.

Hva er et dekkskift?

Dekkskift, eller hjulskift er å bytte ett komplett sett med vinterdekk eller sommerdekk når vinter eller sommersesongen er over. Hele hjulen med dekk og felg skiftes. Verksteder skiller på dekkskift och dekkmontering (dekk monteres på felg).
Trenger du også å skifte bremseklosser eller bremseskiver er dekksskifte et perfekt tilfelle til å utføre også dette arbeidet.

Når skal dekkskifte skje?

De fleste dekkskiftene skjer når vi skifter sesong. Dine dekk skal ha en mønsterdybde på minst 3 millimeter, men man bruker å anbefale nye dekk ved mønsterdybde på 5 millimeter. I Norge skal vinterdekk, eller piggdekk, påmonteres tidligst første november med unntak av fylkene Nordland, Troms og Finnmark der er datoen 16 oktober. Fristen for å ta av piggdekkene er 2 påskedag, dette er ikke endelig da føreforholdene veier tyngre enn selve datoen. Hver ute i god tid når tiden er inne for å skifte dekk. Mange bil og dekkverksteder har lange ventetider i disse periodene. Derfor kan du passe på å bestille dekkskifte i samband med at du får annet arbeid utført, som for eksempel oljeskift eller bilservice.

Hva koster et dekkskift?

Verksteder tilbyr hjulskift til fast pris. Prisen kan variere etter etterspørsel. Erfaringsmessig så ligger prisen mellom 450 – 600 kr. Flere bil- og dekkverksteder tilbyr dekkhotel, spesielt gjelder dette i de største byene og tettsteder. Dekkhotel innebærer at du kan lagre dine hjul hos verkstedet under den tiden bruker en annen dekk oppsetning. Når du leier plass på denne måten betaler du for lagring og to komplette dekkskift. Prisen på dette varierer med dine behov av service.

Dekkskift omfatter følgende tjenester og komponenter:
  • Dekkskift (4 hjul på felg)
  • Kontroll og optimering av lufttrykket
  • Mäling av profildyp

Vær ute i god tid når du skal skifte dekk mellom sesongene.

Når den første snøen kommer, vil mange skifte dekk samtidig. Pass på å bestille dekkskiftet ditt i god tid, så slipper du å vente i kø når tiden er inne. Og så vet du at du kjører trygt når den første snøen kommer.

Våre partnere

Anmeld deg til våre nyhetsbrev, og få informasjon om tilbud fra Lasingoo.